АРМА оскаржує заборону управляти арештованим майном Клименка

АРМА оскаржує заборону управляти арештованим майном Клименка

Укрінформ
Нацагентство з розшуку активів (АРМА) оскаржило в Київському адміністративному апеляційному суді заборону управляти арештованим майном у кримінальній справі екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка.

Про це повідомив під час прес-конференції керівник АРМА Антон Янчук.

За його словами, 21 березня суддя Окружного адмінсуду міста Києва Костянтин Пащенко виніс рішення, яким заборонив АРМА управляти арештованим у справі Клименка майном. При цьому Янчук запевнив, що розгляд цієї справи відбувся без участі представників АРМА та Головної військової прокуратури, у рамках кримінального провадження якої це майно і було арештоване.

"Про це рішення ми дізналися, одержавши його поштою. Спочатку АРМА звернулося до судді Пащенка із заявою про скасування винесеного ним рішення. Однак заслухавши наші аргументи, суддя 3 квітня відмовив у задоволенні заяви АРМА про скасування заборони управління арештованим майном Клименка", - розповів Янчук.

Він зазначив, що суддя аргументував своє рішення тим фактом, що при передачі майна в управління слідчим суддею не було встановлено його вартість.

У свою чергу керівник АРМА це спростовує. 

"Згідно законодавства, АРМА має право управляти майном, яке коштує більше 200 мінімальних заробітних плат. АРМА надало судді копії семи ухвал слідчих суддів, у кожній з яких слідчий суддя встановив, що те майно, яке передається АРМА, коштує більше 200 мінімальних заробітних плат. Тому питання вартості вже встановлене судом і не підлягає доведенню", - запевнив Янчук.

Він заявив, що в АРМА вважають рішення судді Пащенка про заборону управляти арештованим майном у справі Клименка протиправним.

Читайте також: Суд заборонив державі управляти майном Клименка - Тransparency International

"На заборону судді Пащенка управляти арештованим майном АРМА подало апеляційну скаргу до Київського апеляційного адміністративного суду. Також подано скаргу на дії судді до Вищої ради правосуддя і заяву про вчинення злочину суддею до НАБУ і Нацполіції", - заявив Янчук.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва залишив без змін ухвалу про заборону АРМА управляти арештованим майном Клименка. Зокрема, агентству заборонено управляти та продавати елітні квартири в Києві та Одесі, 20 машиномісць та елітні транспортні засоби, що належать екс-міністру та його оточенню, яких наразі звинувачують у створенні злочинної організації, привласненні та розтраті майна, службовому підробленні та фіктивному підприємництві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-