Суд заборонив державі управляти майном Клименка - Тransparency International

Суд заборонив державі управляти майном Клименка - Тransparency International

Укрінформ
Майно екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка хоч і залишається у віданні Нацагентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), проте не може управлятися державою. 

Таку ухвалу виніс Окружний адмінсуд Києва, повідомляє громадська організація Transparency International Ukraine у Facebook.

"Окружний адміністративний суд Києва залишив без змін ухвалу про заборону АРМА управляти арештованим майном Клименка. Відповідне рішення було ухвалене вчора, 2 квітня", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що агентству, зокрема, заборонено управляти та продавати елітні квартири в Києві та Одесі, 20 машиномісць, нежитлові приміщення у ТРЦ "Гулівер" та низку елітних транспортних засобів, що належать екс-міністру та його оточенню, яких наразі звинувачують у створенні злочинної організації, привласненні та розтраті майна, службовому підробленні та фіктивному підприємництві.

Суд водночас постановив, що майно залишається у віданні Агентства.

Як повідомлялося, у жовтні 2017 року Головна військова прокуратура передала арештоване в Україні майно екс-міністра Клименка Національному агентству з питань виявлення активів.

У липні головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, що правоохоронні органи провели 151 обшук в компаніях, які належать Клименку в Києві та Одесі.

Читайте також: АРМА продало "корупційних авто" на 2,5 мільйона

На думку слідства, злочинна схема Клименка виглядала наступним чином: у 2011-2013 рр. він на ім'я свого батька зареєстрував ряд офшорних компаній на Британських Віргінських островах та на Кіпрі. Гроші, виведені з бюджету з допомогою "податкових майданчиків", легалізовувались в європейських банках через ці офшорні рахунки і поверталися в Україну, але вже приватним компаніям. З 2011 року до початку 2014 року на рахунки компаній "Юнісон", медіа-холдингу "Вести" і ще двох компаній з управління активами, власниками яких були родичі Клименка і які обслуговували "сім'ю" Януковича, перераховано більш $788 млн.

Група компаній "Юнісон" за рахунок цих коштів купила: 78 елітних квартир; 28 офісних приміщень; п'ять будівель; 41 паркомісце; 11 земельних ділянок у Києві, Одесі та Донецьку; 23 автомобілі; три повних поверхи БЦ "Гулівер", а також 1 тис. залізничних вагонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-