За рік мільйонерів в Україні побільшало в півтора раза

За рік мільйонерів в Україні побільшало в півтора раза

Укрінформ
За 2017 рік 1061 громадянин України задекларував дохід, що перевищує мільйон гривень.

Такі дані наводить Державна фіскальна служба України.

"Доходи в сумі понад 1 млн. грн. задекларовано 1061 громадянами, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість таких громадян зросла більше ніж на 50 відсотків".

Найбільше мільйонерів проживає у Києві — 409 осіб або 40% від загальної кількості в Україні.

Водночас за 2017 рік українці задекларували на 13% або 1,8 млрд грн менше доходів, ніж у 2016 році. Загальна сума задекларованого доходу становить 13,3 млрд грн.

"Більшість громадян декларували отриманий дохід у вигляді заробітної плати, загальна сума якого сягнула майже 4,1 млрд гривень. Доходи від успадкованого або отриманого у подарунок майна склали 2,1 млрд грн, від продажу рухомого або нерухомого майна – 1,1 млрд грн, при отриманні інших доходів – 2,1 млрд грн та при отриманні іноземних доходів – 400,6 млн гривень", — повідомляють в ДФС.

Читайте також: У рейтингу мільярдерів Forbes побільшало українців

У відомстві також зазначають, що кількість громадян, які задекларували право на податкову знижку в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла майже на 30% і становить 35 тис. осіб: "Їм буде повернуто 72,1 млн грн, що 23,2 млн грн, або на 48% більше, ніж за аналогічний період минулого року".

Нагадаємо, що Раніше повідомлялося, що до рейтингу мільярдерів Forbes потрапили семеро українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-