В Україні буде свій Давос - влітку у Каневі стартує форум UKRAINIAN ID

В Україні буде свій Давос - влітку у Каневі стартує форум UKRAINIAN ID

Укрінформ
Міжнародний економічно-гуманітарний форум UKRAINIAN ID відбудеться 7-8 липня.

Про це заявила на прес-конференції в середу президент Фонду гуманітарного розвитку України, ініціатор форуму Наталія Заболотна, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Форум не випадково є економічно-гуманітарним. Ми переконані, що не може бути економічно, бізнесово успішної країни, якщо в ній не розвивається гуманітарна сфера, не надається належної уваги розвитку людського капіталу. Саме тому ми назвали форум "План на завтра. Стратегія успішної країни". Ми дуже хочемо, щоб цей форум не був суто канівським, суто українським, щоб ми встановили традицію проведення нашого "українського Давосу" в місті особливого значення, особливої ваги", - підкреслила Заболотна. 

Вона зазначила, що форум відбуватиметься в 5-ти тематичних панелях: "Економіка", "Громада", "Технології", "Культура" та "Гуманітарна безпека".

"Причому одна з найцікавіших тем, яка жодного разу не порушувалася на економічних форумах, - це "Сulture ID", де ми будемо говорити, якою ж є вага культурного капіталу, про культуру як сферу національної безпеки і чи можна децентралізувати культуру... І звісно про культурний туризм. Ми знаємо, що у світі 40% туристів - це культурний туризм. Ми говоритимемо, як досягти пулу світового туризму, завезти його в Київ, Канів, в різні регіони нашої країни", - сказала Заболотна. 

За її словами, Канів є географічним та духовним центром України. Він нерозривно пов'язаний із символом нашої країни, головним її брендом - Тарасом Шевченком.

"Канів - місто, яке має стратегічне значення, і до нього має бути прокладена широка дорога. Це можливо зробити навіть до відкриття форуму", - вважає вона.

Також Заболотна додала, що паралельно з проведенням форуму 7 липня відбудеться Міжнародний мультидисциплінарний фестиваль "Доба Шевченка". Це фестиваль сучасної музики, сучасної літератури, сучасного театру і сучасного кіно. Він має привернути увагу до міста Канева як до цікавого культурного маршруту.

"Ми сподіваємось за рахунок двох потужних подій - Міжнародного економічно-гуманітарного форуму і Міжнародного фестивалю - здійснити ребрендинг Канева, зробити перезавантаження ставлення до нього. Я переконана, що ми зможемо спрямувати до Канева туристичні потоки, люди привезуть туди реальні гроші і за рахунок цього буде підніматися місцеве населення", - підкреслила ініціаторка. 

Читайте також: Студентів чотирьох областей запрошують на Євроатлантичний форум

Вона зазначила, що локальні завдання форуму - залучити міжнародні інвестиції та проекти, щоб Канів за короткий період, уже за 2-3 роки, перетворився на показову модель успіху децентралізації, з хорошими умовами для бізнесу. 

"З цією метою ми почали працювати над розробкою спеціального закону "Канів як місто виключної ваги", який передбачить спеціальні умови для того, щоб туди прагнули зайти девелопери, забудовники", - повідомила Заболотна. 

Головна ж мета дійства, яке планується на 7-8 липня у Каневі, за її словами, - це зібрати кошти на недобудований на 10% Культурний центр "Шевченків дім", про який люди мріють ще з 1984 року. 

"Поки ми збиратимемо гроші, я сподіваюся, що наша держава долучиться до цього, щоб він став культурним центром загальнонаціонального значення", - наголосила вона.  

Заболотну підтримав посол Канади в Україні Роман Ващук, який назвав майбутню подію "зухвалою" і дуже потрібною ініціативою.

"По-перше, це потреба активізації діалогу і уваги до центру України - української влади і міжнародної спільноти. Це не тільки Канів, а й цілий регіон - Черкасько-Полтавський. Це дуже корисна справа, і вона духовно, політично і економічно добре вмотивована. По-друге, це якраз образ недобудованої України. Бо дуже часто, коли в Україні є загальний образ розгулу і розпачу, наскільки ви уже маєте майже всі передумови для успіху, просто не всі вони задіяні, не всі вони складені і завершені, щоби мати результат... І місто Канів, і багато інших міст України мають 90-95% закладеного фундаменту, і потрібно додати ще екстра 5-10% зусиль, уваги, ініціативи, драйву, щоби повністю цей потенціал активізувати", - підкреслив дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-