Торгівля між Україною та Індією торік зросла майже на 19%

Торгівля між Україною та Індією торік зросла майже на 19%

Укрінформ
Обсяг торгівлі між Україною та Індією минулого року зріс на 18,8% і досяг приблизно 2,8 млрд доларів, причому позитивне сальдо на користь України становить 1,65 млрд доларів. 

Про це поінформував на прес-конференції у вівторок, 27 березня, посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Рівень торгівлі між Індією і Україною у 2017 році зріс на 18,8% і становив приблизно 2,8 млрд доларів. Тут треба відзначити два важливих моменти: Індія стала п'ятою країною за обсягом експорту з України за кордон . Окрім того, Індія  є другою країною, у торгівлі з якою Україна має позитивне сальдо. Більш позитивний баланс торгівлі існує тільки між Україною та Єгиптом  на 1,75 млрд доларів у той час як з Індією він становить 1,65 млрд доларів. ", - сказав Манодж Кумар Бхарті. 

Він поінформував, що левову частку українського експорту в Індію становить соняшникова олія - торік Україна  експортувала її на 2 млрд доларів. Окрім того, торік в Індію вперше були експортовані вирощені в Україні бобові, а також кукурудза, пшениця, інженерна продукція та препарати крові. 

З огляду на тенденції останніх років дипломат спрогнозував, що цьогорічне зростання українського експорту з України в Індію може досягти приблизно 20%.

Читайте також: В Україні підвищили мито на імпорт мінеральних добрив з Росії

Посол також відзначив, що індійський експорт в Україну торік зріс на 15,15% і  акцентував, що великий  потенціал зростання має фармацевтична сфера Індії. На його переконання, рівень експорту фармпродукції з Індії в Україну  може і повинен зростати, адже це дасть змогу наситити український ринок якісними і недорогими ліками.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-