Змінити статут ТОВ і ТДВ повинні до середини червня 2019 року - експерт

Змінити статут ТОВ і ТДВ повинні до середини червня 2019 року - експерт

Укрінформ
До 18 червня 2019 року статути товариств з обмеженою відповідальністю (ТОВ) та товариств з додатковою відповідальністю (ТДВ) мають бути приведені у відповідність до нового закону.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив директор департаменту аудиту ТОВ "Міжнародна аудиторська група" Дмитро Хуторний.

"Згідно з п. 3 Прикінцевих та перехідних положень (Глава VIII) Закону №2275, впродовж року з дня набрання чинності Законом №2275 положення статутів ТОВ або ТДВ, що не відповідають новому закону, вважатимуться чинними в частині, що відповідає законодавству станом на день набрання чинності цим Законом. Цей пункт не застосовуватиметься після внесення змін до статуту ТОВ і ТДВ. На приведення статутів ТОВ та ТДВ у відповідність новому закону засновники (учасники) матимуть один рік з дня набрання чинності Законом №2275 (нагадуємо, що відлік року розпочнеться через три місяці з дня його опублікування)", - повідомив експерт.

Він також зазначив, що протягом одного року з дня набрання чинності Законом №2275 ТОВ та ТДВ звільняються від сплати адміністративного збору за державну реєстрацію змін до статутів.

Як відомо, товариство з додатковою відповідальністю (ТДВ) - це таке господарське товариство, статутний фонд якого поділений на частки, розмір яких визначений статутом, і яке несе відповідальність за своїми зобов'язаннями усім власним майном, а у разі його недостатності - також майном учасників у визначеному установчими документами кратному розмірі до вкладу кожного з них.

Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) - організація, суб'єкт господарювання, статутний капітал якої поділений на частки, розмір яких встановлюється статутом товариства. Товариство з обмеженою відповідальністю є різновидом господарських товариств. Учасники ТОВ відповідають за його зобов'язаннями в обмеженому об'ємі. Йдеться про обмеження відповідальності учасників, які несуть ризик збитків у межах їх внесків до статутного капіталу, які вони можуть втратити. Додаткові вимоги до учасників не висуваються, стягнути з учасників додаткові суми (на відміну від повного чи командитного товариства) не можна.

Читайте також: Держстат: Реальний ВВП України у 2017 році зріс на 2,5%

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня 2018 року на зустрічі з представниками бізнесу Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», який Верховна Рада прийняла 6 лютого на базі законопроекту від 13.05.2016 р. № 4666. Закон набирає чинності через 3 місяці з дня його опублікування (за винятком положення, що набирає чинності через рік, про виключення в окремих випадках з товариства учасника з часткою менше 50%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-