Влада на місцях завищує комунальні тарифи - Нацкомісія

Влада на місцях завищує комунальні тарифи - Нацкомісія

Укрінформ
Органи місцевого самоврядування встановлюють тарифи на житлово-комунальні послуги значно вищі, ніж раніше встановлювала НКРЕКП.

Про це заявили в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

"Після проведення тарифної децентралізації повноваження по встановленню тарифів частині суб’єктів господарювання, які не підпадають під критерії ліцензування Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, перейшли до місцевих органів влади. Отримавши такі повноваження, деякі органи місцевого самоврядування розпочали встановлювати тарифи на житлово-комунальні послуги значно вищі, ніж раніше встановлювала НКРЕКП", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в НКРЕКП заявили, що раніше, коли повноваження зі встановлення тарифів були віднесені до компетенції комісії, ці ж органи місцевого самоврядування чинили тиск на регулятора, накладаючи мораторії на підвищення тарифів та здійснюючи спроби притягнення до кримінальної відповідальності голови та членів НКРЕКП.

Читайте також: У Нацкомісії визначать, скільком споживачам компенсують "неякісну електрику"

"Хочемо зазначити, що під час встановлення НКРЕКП тарифів на вищезазначені послуги, цими органами місцевого самоврядування чинився тиск на комісію, а саме - накладання мораторіїв на підвищення тарифів, спроби притягнення до кримінальної відповідальності голови та членів комісії тощо. Однак, як показують приклади, у разі встановлення тарифу самим органом місцевого самоврядування ці тарифи значно зросли. Це в свою чергу підтверджує думку про непослідовні та популістські дії деяких органів місцевого самоврядування з питань обгрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги по відношенню до регулятора", - зазначається в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-