Україна й Франція можуть збільшити товарообіг до $3 мільярдів - Гройсман

Україна й Франція можуть збільшити товарообіг до $3 мільярдів - Гройсман

Укрінформ
Франція є важливим політичним та економічним партнером України і показник взаємного товарообігу можна довести до 3 мільярдів доларів на рік. 

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з міністром у справах Європи та закордонних справ Франції Жан-Івом Ле Дріаном, повідомляє Урядовий портал. 

"Франція є надійним стратегічним партнером України. Лідерська позиція Парижа щодо територіальної цілісності України дуже важлива для нас. Ми щиро цінуємо підтримку Францією суверенітету України. Товарообіг між нашими країнами минулого року дорівнював близько 2 млрд доларів; я певен, що ми можемо збільшити його на третину - до 3-3,5 млрд", -  сказав Гройсман.

У свою чергу Жан-Ів Ле Дріан підкреслив, що Франція зберігає рішучу підтримку України і налаштована продовжувати підтримувати цілісність та суверенітет України. 

"Франція також готова до співпраці у сфері економіки. Вона може бути корисною для обох сторін", - зазначив міністр.

Читайте також: Гройсман вважає тиск на бізнес диверсією проти економіки

У цьому контексті сторони домовилися активізувати роботу в рамках спільних комісій та комітетів з ключових питань - агросектору, енергетики, реформи державної служби тощо.

В рамках зустрічі підписана Спільна заява про наміри щодо розвитку двостороннього співробітництва між Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством у справах Європи та закордонних справ Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-