Петренко - про рішення Стокгольма: Київ готує сюрприз для Газпрому

Петренко - про рішення Стокгольма: Київ готує сюрприз для Газпрому

Відео
Укрінформ
Російський Газпром повністю розрахується з Україною, виконуючи рішення Стокгольмського арбітражу.

Про це сказав міністр юстиції України Павло Петренко в ефірі каналу "Прямий", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується рішення Стокгольмського арбітражу, увесь пафос Газпрому, що вони не будуть виконувати рішення суду, це повна нісенітниця. Тому що такого роду рішення виконуються на підставі відповідного міжнародного договору по всьому світу. У Газпрому дуже багато активів і ми про них знаємо, ми їх ідентифікували... Нам відомі ті країни, де є набагато більший борг, аніж є у Газпрому перед Нафтогазом і перед Україною. Процес виконання такого роду рішень досить чіткий і нескладний. Крім того, кожен день невиконання такого рішення тягне пеню: якщо не помиляюся, півмільйона доларів кожного дня "капає" додатково на суму боргу. Тому вся ця бравада Газпрому не має нічого спільного з юриспруденцією. Я просто переконаний, що Газпром розрахується до копійки. В іншому випадку є можливість отримати їхні активи у вигляді того самого газу в Європі, багато в них нерухомого майна, грошових коштів", - зазначив Петренко.

Читайте також: Варшава: невиконання Газпромом рішення арбітражу негативно вплине на РФ

Окрім того, він нагадав, що 100 млн грн уже стягнено з Газпрому в державний бюджет. 

"Що стосується активів на території інших країн, ми маємо вже план, який я не буду озвучувати, бо це повинно бути сюрпризом для боржника", - сказав міністр юстиції.

Він також підкреслив, що рішення Стокгольмського арбітражу – "не останній процес, в якому Україна буде вигравати в Росії".

Як повідомлялося, 28 лютого Стокгольмський арбітраж зобов'язав компанію "Газпром" доплатити НАК "Нафтогазу України" 4,63 млрд дол. за недопостачання погоджених обсягів газу для транзиту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-