Варшава: невиконання Газпромом рішення арбітражу негативно вплине на РФ

Варшава: невиконання Газпромом рішення арбітражу негативно вплине на РФ

Укрінформ
Невиконання Газпромом рішення Стокгольмського арбітражу у справі з Нафтогазом негативно вплине на сприйняття Росії з боку її партнерів. 

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив Уповноважений уряду Польщі з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Пьотр Наїмський. 

"Якщо так буде й надалі, це означатиме, що Росія прямо не визнає рішень цивілізованих регуляторів ринку західного світу... З одного боку, Росія любить ігнорувати невигідні їй рішення, а іншого – хоче утримувати про себе думку як про надійного партнера для покупців із Західної Європи. Ігнорування рішення Стокгольмського арбітражу змінить думку партнерів щодо надійності Росії", - зазначив Наїмський.

Рішення Стокгольмського арбітражу у справі Нафтогазу проти Газпрому польський урядовець назвав перемогою українською компанії, зазначивши, що потрібно уважно слідкувати за тим, як це рішення виконуватиметься російською стороною.

Читайте також: Зеркаль сказала, за яких умов РФ укладе новий газовий договір з Україною

Наприкінці лютого стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту.

За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації у сумі 4,63 млрд дол. за недопостачання Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту.

За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2,56 млрд доларів на користь Нафтогазу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-