Нафта дорожчає через напруженість на Близькому Сході

Нафта дорожчає через напруженість на Близькому Сході

Укрінформ
Ціни на нафту ростуть у вівторок в умовах загострення обстановки на Близькому Сході, а також різкого скорочення видобутку у Венесуелі.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent піднялися на 0,80 відсотка до $66,58 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися біля позначки $62,57 за барель, що на 0,82 відсотка вище попереднього закриття.

Як зазначають трейдери, ринок підтримали зростання напруженості у відносинах Саудівської Аравії й Ірану, а також перспектива запровадження США нових санкцій проти Тегерана.

У неділю принц Саудівської Аравії, міністр оборони королівства Мухаммед бен Салман заявив в інтерв'ю американському телебаченню, що у разі появи в Ірану атомної бомби найбільша арабська монархія негайно розпочне власну ядерну програму з військовою складовою.

Крім того, зростанню на нафтовому ринку також сприяє скорочення видобутку нафти у Венесуелі. Через економічну кризу обсяг видобутку нафти в країні скоротився в лютому на 544% порівняно з січнем і майже вдвічі з початку 2005 року - до 1,55 мільйона барелів на добу, випливає з повідомлення Міжнародного енергетичного агентства (МЕА). При цьому МЕА зазначило, що видобуток нафти у Венесуелі "явно вразливий для прискореного скорочення", що може призвести до дефіциту на глобальних ринках.

За прогнозом Управління енергетичної інформації (EIA), виробництво сировини у Венесуелі продовжить зниження як мінімум до кінця 2019 року в умовах економічної кризи в країні. 

Читайте також: Китайська компанія за 112 діб пробурить свердловину для Укргазвидобування

Серед стримуючих факторів аналітики називають турбулентність на фондових ринках і нарощування видобутку нафти у США. У своєму березневому огляді EIA підвищило прогноз видобутку в США у 2018 році. Відомство чекає, що обсяг виробництва сировини у США в середньому зросте більш як на 120.000 барелів на добу до 11,17 мільйона барелів на добу до четвертого кварталу цього року. Попередній прогноз передбачав зростання до 11,04 мільйона барелів на добу.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 66,55 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 66,11 долара за барель, що на 6 центів вище рівня закриття торгів ($66,05).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-