За неякісні товари та послуги торік повернули 6 мільйонів - Держспоживслужба

За неякісні товари та послуги торік повернули 6 мільйонів - Держспоживслужба

Укрінформ
Територіальні органи Держспоживслужби упродовж 2017 року розглянули близько 20 тис. звернень та скарг від споживачів, у 39% вимоги громадян задоволені.

Про це під час урочистостей в Київському торгово-економічному університеті з нагоди Всесвітнього дня прав споживача заявив голова Держспоживслужби Володимир Лапа, поінформувала Укрінформ прес-служба відомства.

"За останній рік простежується суттєвий прогрес у якості розгляду скарг фахівцями Держспоживслужби. Упродовж 2017 року до територіальних органів Держспоживслужби надійшло понад 19,7 тис. пропозицій, звернень, скарг та заяв від споживачів, з яких на особистому прийомі прийнято майже 6 тис. За результатами розгляду цих звернень у 39% вимоги громадян задоволені. При цьому споживачам повернуто майже 6 млн грн за неякісні товари та надані послуги, що в двічі більше, ніж у 2016 році", - сказав Лапа.

Читайте також: Держспоживслужба торік вберегла людей від 31 тисячі тонн небезпечної продукції

Він зазначив, що за останній час поінформованість українського споживача про свої права зросла, про що свідчить і збільшення в рази кількості звернень громадян, які надходять до Держспоживслужби, однак аналіз якості підготовки звернень свідчить про недостатню юридичну обізнаність самих споживачів у сфері захисту своїх прав.

«Покупці зазвичай знають про куточки споживача, які розміщені в магазині, де, до речі, містяться основні дані про суб'єкта господарювання, книга скарг і пропозицій, а також закон «Про захист прав споживачів», однак мало хто використовує цей інструмент, щоб обстоювати свої інтереси. Держспоживслужба продовжує працювати, щоб покращити цю ситуацію: поширюємо роз'яснення щодо актуальних питань у сфері захисту прав споживачів, піднімаємо цю проблематику через засоби масової інформації, працюємо з асоціаціями та профільними вишами», - наголосив очільник Держспоживслужби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-