Держспоживслужба торік вберегла людей від 31 тисячі тонн небезпечної продукції
Про це заявив в Укрінформі голова Держспоживслужби Володимир Лапа під час першого публічного звіту - щодо діяльності органу в 2017 році, повідомляє кореспондент агентства.
"За 2017 рік проведено 498 700 969 експертиз харчових продуктів тваринного походження, за результатами яких до реалізації не допущено 30 718 тонн небезпечної продукції", - зазначив очільник Держспоживслужби.
Зокрема, за словами Лапи, Держспоживслужбі вдалося реалізувати 100% запланованих досліджень цього ринку в рамках Плану державного моніторингу зразків. Уповноваженими лабораторіями у 2017 році було вивчено 7969 зразків харчових продуктів тваринного походження. Крім того, було проведено 7680 позапланових перевірок в галузі ветеринарії та безпечності харчових продуктів.
У підсумку 612 осіб за порушення законодавства у галузі ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів було піддано штрафу. За результатами накладених штрафів було стягнуто 60,657 тис. грн.