Держспоживслужба торік вберегла людей від 31 тисячі тонн небезпечної продукції

Держспоживслужба торік вберегла людей від 31 тисячі тонн небезпечної продукції

Укрінформ
Протягом 2017 року в результаті державного моніторингу ринку харчових продуктів тваринного походження до реалізації не було допущено 30,718 тис. тонн небезпечної продукції.

Про це заявив в Укрінформі голова Держспоживслужби Володимир Лапа під час першого публічного звіту - щодо діяльності органу в 2017 році, повідомляє кореспондент агентства.

"За 2017 рік проведено 498 700 969 експертиз харчових продуктів тваринного походження, за результатами яких до реалізації не допущено 30 718 тонн небезпечної продукції", - зазначив очільник Держспоживслужби.

Зокрема, за словами Лапи, Держспоживслужбі вдалося реалізувати 100% запланованих досліджень цього ринку в рамках Плану державного моніторингу зразків. Уповноваженими лабораторіями у 2017 році було вивчено 7969 зразків харчових продуктів тваринного походження. Крім того, було проведено 7680 позапланових перевірок в галузі ветеринарії та безпечності харчових продуктів.

Читайте також: Відеофіксація перевірок з 4 квітня не вимагатиме згоди суб'єктів - Держспоживслужба

У підсумку 612 осіб за порушення законодавства у галузі ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів було піддано штрафу. За результатами накладених штрафів було стягнуто 60,657 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-