Відеофіксація перевірок з 4 квітня не вимагатиме згоди суб'єктів - Держспоживслужба

Відеофіксація перевірок з 4 квітня не вимагатиме згоди суб'єктів - Держспоживслужба

Укрінформ
З 4 квітня 2018 року іспекторам Держспоживслужби, які проводитимуть перевірки господарюючих суб'єктів, не буде потрібна згода останніх для проведення відеофіксації процесу.

Про це заявив в Укрінформі голова Держспоживслужби Володимир Лапа під час першого публічного звіту щодо діяльності органу в 2017 році, повідомляє кореспондент агентства.

"Закон про контроль, який набуває чинності з 4 квітня, дає право контрольному органу, тобто Держпродспоживслужбі, здійснювати відеофіксацію перевірок. І ми таку роботу будемо проводити, щоб зняти будь-які питання або претензії щодо упередженості інспекторів", - наголосив Лапа.

Він підкреслив, що в рамках пілотного проекту із запровадження прецедури відеофіксації, яка здійснювалася з 1 січня 2017 року, виявилося, що часто саме суб'єкти господарювання не готові до цього. 

"Процедуру відеофіксації при здійсненні перевірок нашими територіальними органами запроваджено з 1 січня 2017 року. На жаль, самі  господарюючі суб'єкти часто не готові давати згоду на проведення відеофіксації. І, вочевидь, це також є підтвердженням того, що не завжди вони впевнені в тому, що дотримуються вимог чинного законодавства", - підкреслив голова Держпродспоживслужби.

Читайте також: Держспоживслужба звітує, що зберегла громадянам десятки мільйонів гривень

Як повідомляв Укрінформ, із 1 січня 2017 року Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів запустила в Києві та Київській області пілотний проект з відеофіксації перевірок інспекторами служби. 

Закон України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин", був ухвалений 18 травня 2017 року та набирає чинності з 4 квітня 2018 року. Цей закон визначає правові та організаційні засади державного контролю, що здійснюється з метою перевірки дотримання операторами ринку законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин, а також законодавства про побічні продукти тваринного походження під час ввезення (пересилання) таких побічних продуктів на митну територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-