Держспоживслужба звітує, що зберегла громадянам десятки мільйонів гривень

Держспоживслужба звітує, що зберегла громадянам десятки мільйонів гривень

Укрінформ
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів впродовж 2017 року запобігла обрахуванню громадян за рахунок завищених цін та тарифів на майже 50 млн гривень.

Про це заявив в Укрінформі голова Держспоживслужби Володимир Лапа під час публічного звіту щодо діяльності органу в 2017 році.

Лапа наголосив, що у зв'язку з мораторієм на планові перевірки в 2017 році, Держспоживслужбою здійснювались виключно позапланові заходи державного нагляду (контролю) та проводилась робота з попередження порушень у сфері державних регульованих цін. 

"Водночас навіть за умови дії мораторію у сфері державних регульованих цін було застосовано адміністративно-господарських санкцій на 175 тис. грн, а споживачам було повернуто 5,3 млн грн", - наголосив посадовець.

Читайте також: У Держспоживслужбі розповіли, на що найбільше скаржились у 2017 році

Крім того, було попереджено обрахування споживачів (у розрахунку на рік) за результатами перевірок та надання органам місцевого самоврядування допомоги при затвердженні тарифів на житлово-комунальні послуги на 35,1 млн грн.

За його словами, на 11,5 млн грн було зменшено необгрунтоване фінансування з бюджету у складі територіальних комісій з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах на комунальні послуги.

На 1,2 млн грн було виявлено завищення цін під час проведення моніторингу застосування державних регульованих цін на лікарські засоби в рамках урядової програми «Доступні ліки», наголосив очільник Держпродспоживслужби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-