Омелян розповів, для чого потрібні провідні компанії у дорожній сфері України

Омелян розповів, для чого потрібні провідні компанії у дорожній сфері України

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України, Офіс із залучення інвестицій, Укравтодор та компанія Strabag сьогодні домовились про співпрацю.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури за результатами зустрічі міністра Володимира Омеляна з представниками одного з найбільших будівельних концернів в Європі - австрійською компанією Strabag SE: членом ради директорів Зігфрідом Ванкером, членом правління Гербертом Крутіна.

Володимир Омелян вкотре наголосив на необхідності залучення провідних світових компаній на український ринок.

«Ми з року в рік збільшуємо фінансування дорожньої галузі: з 313 млн євро у 2016 до 1,56 млрд євро у 2018. Розраховуємо, що 2020 на дороги буде спрямовано 4 млрд євро. Держава готова інвестувати кошти в дорожню галузь, в розвиток інфраструктури. Разом з тим, конкуренцію між дорожніми компаніями на ринку не можна назвати високою. Для створення конкуренції, для приходу в Україну нових технологій і нової культури ведення бізнесу нам необхідні компанії-світові лідери. Саме тому я був би більш ніж щасливий бачити Strabag та інші провідні компанії світу в Україні», - наголосив Омелян.

Під час зустрічі Міністерство інфраструктури України, Офіс із залучення інвестицій, Укравтодор та компанія Strabag домовились працювати спільно над пошуком оптимальних для обох сторін механізмів співпраці.

Читайте також: У двох українських портах запустили пілотні концесійні проекти на $300 мільйонів

Strabag Societas Europaea (Strabag SE) - публічна австрійська будівельна компанія з головним офісом в місті Відень є одним з найбільших будівельних концернів Європи. Входить у десятку найбільших будівельних компаній світу. У Німеччині, Словаччині, Румунії і Хорватії концерн є лідером будівельного ринку. У Чехії, Австрії та Угорщини йому належить друге місце за обсягами виконуваних будівельних послуг. У Польщі він займає третє місце.

Австрійському Strabag SE належать 90% акцій німецького підрозділу концерну, Strabag AG, з головним офісом в Кельні. Також Strabag SE володіє 100% акцій Ed. Zublin AG в Штутгарті. Основними акціонерами Strabag SE є Група компаній Haselsteiner, Група компаній Raiffeisen-Holding Niederosterreich-Wien, Група компаній UNIQA, а також компанія Rasperia Trading Limited.

Strabag SE спеціалізується на будівництві промислових, офісних і житлових будівель, доріг, тунелів і інших комунікацій. Серед найбільших проектів компанії - ділянка «Амстег» тунелю Готард (найдовший залізничний тунель у світі довжиною 57 км) в Швейцарії, аеропорти в Мюнхені, Відні, Празі, Берліні, Софії.

У 2016 році на підприємствах холдингу було зайнято близько 71 839 тис. працівників. Портфель замовлень - 14,82 млрд євро. За результатами незалежної оцінки рейтингового агентства Standard & Poor's в 2007 році Strabag був присвоєний рейтинг BB + з позитивним прогнозом. У червні 2015 року рейтинг був підвищений до рівня BBB зі стабільним прогнозом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-