НБУ продовжив санкції проти чотирьох російських банків

НБУ продовжив санкції проти чотирьох російських банків

Укрінформ
У Національному банку продовжили дію санкцій щодо ПАТ "Сбербанк", ПАТ "Промінвестбанк", ПАТ "ВТБ Банк" та ПАТ "БМ Банк".

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 березня 2018 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", уведеного в дію Указом Президента України від 6 березня 2018 року, продовжує забезпечувати реалізацію санкцій, застосованих до деяких банків, а саме: ПАТ "Сбербанк", ПАТ "Промінвестбанк", ПАТ "ВТБ Банк" та ПАТ "БМ Банк", - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що йдеться про заборону цим банкам здійснювати будь-які фінансові операції, які передбачають переказ коштів або виведення капіталів за межі України на користь пов'язаних з банками осіб. Санкції спрямовані на захист інтересів клієнтів, які обслуговуються в зазначених банках. Вони також унеможливлюють виведення цими банками капіталів з України на користь материнських банків та інших пов'язаних з ними осіб.

Читайте також: Гонтарева розповіла, хто з олігархів скільки винен Нацбанку

Відповідні зміни затверджені постановою Правління Національного банку від 15 березня 2018 року № 24 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 1 жовтня 2015 року № 654", яка набирає чинності 16 березня 2018 року.

Як відомо, ПАТ "Сбербанк" є дочірнім банком в Україні ПАТ "Сбербанк России" (Російська Федерація); ПАТ "Банк ВТБ" (Російська Федерація) належить дочірній банк в Україні ПАТ "ВТБ Банк" та АТ "БМ Банк"; Державна корпорація "Банк розвитку та зовнішньоекономічної діяльності" (Російська Федерація) є власником ПАТ "Промінвестбанк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-