Гонтарева розповіла, хто з олігархів скільки винен Нацбанку

Гонтарева розповіла, хто з олігархів скільки винен Нацбанку

Укрінформ
Національному банку України банки-банкрути заборгували рефінансування на понад 45,2 млрд грн.

Про це голова Національного банку Валерія Гонтарева сказала під час звіту щодо своєї діяльності на посаді очільника НБУ у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«45,2 млрд гривень не погашених кредитів (заборгували банки - банкрути - ред.) Національному банку за останні 3 роки. Безумовний лідер - Олег Бахматюк, за кредитами своїх двох банків "Фінансова ініціатива" та "ВіЕйБі банк" - заборговано 10,2 млрд грн. "Банк Надра" Дмитра Фірташа винен НБУ за його кредитами 9,8 млрд грн. Микола Лагун винен за виданими кредитами "Дельта банку" - 8 млрд грн. Констянтин Жеваго та його банк "Фінанси та кредит" винен НБУ 6,3 млрд грн. Леонід Клімов, який досі є народним депутатом і входить до Комітету з фінансової політики та банківської діяльності, винен 3,4 млрд, а також інші банки вині регулятору близько 7,5 млрд грн», - сказала Гонтарева.

Читайте також: Гонтарева: Вважаю свою місію повністю виконаною

Вона наголосила, що банкрутство банку не означає, що їх власники повністю вільні від боргів своїх банків. 

«Гроші треба повертати, і крапка. Саме для цього НБУ скерував до правоохоронних органів 12 заяв про скоєння злочинів акціонерами таких банків», - наголосила Гонтарева. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-