Зубко повідомив про інвестиційний потенціал України у відновлювальній енергетиці

Зубко повідомив про інвестиційний потенціал України у відновлювальній енергетиці

Укрінформ
Інвестиційний потенціал України в галузі відновлювальної енергетики оцінюється  у 12 млрд євро, які необхідні до 2020 року для імплементації Національного плану з відновлювальної енергетики.

Про це на українсько-австрійському економічному форумі повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми прийняли декілька законів, які дозволяють при виробництві тепла з альтернативних джерел енергії в комунальних підприємствах додатково встановлювати стимули, тим самим мотивувати інвестиції у цей напрямок. Також очікуємо прийняття парламентом законопроекту щодо захисту інвестиційної складової комунальних підприємств, отриманої від міжнародних фінансових організацій на реалізацію проектів в Україні», - зазначив Зубко.

За його словами, на сьогодні Україна має найкращий тариф по сонячній енергетиці - 15-16 євроцентів за 1 кВт. 

Читайте також: На "теплі кредити" для ОСББ Кабмін спрямував 190 мільйонів - Зубко

Зубко зауважив, що Україна нині прагне залучити інвестиції у відновлювальну енергетику,  бо зменшення споживання енергії, зменшення витрат при постачанні електро- та теплової енергії до житлових будинків - це шлях до енергонезалежності країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-