На

На "теплі кредити" для ОСББ Кабмін спрямував 190 мільйонів - Зубко

Укрінформ
Уряд спрямував 400 млн грн на виконання програми енергоефективності (відомої як "теплі кредити"), з яких 190 млн грн – для ОСББ.  

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи прийняття сьогодні відповідної урядової постанови. 

"7,7 млн грн спрямовано на придбання опалювальних котлів без використання природного газу та електроенергії; 202,2 млн грн – на стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів; ще 190 млн – на впровадження енергоефективності у багатоквартирних будинках. Також у цьому році передбачене фінансування у розмірі 1,6 млрд грн з держбюджету Фонду енергоефективності, програми якого спрямовані на ОСББ, до початку роботи якого ОСББ зможуть скористатись програмою «теплих кредитів», для підготовки проектів з енергоефективності. Таким чином ми активізуємо процеси об’єднання ОСББ, підвищуємо відповідальність мешканців багатоквартирних будинків за їхню спільну власність", - сказав Зубко.

Він додав, що урядовою постановою також передбачено надання державної підтримки ОСББ щодо встановлення електричного опалення в окремих населених пунктах, де прийняті відповідні схеми теплопостачання, які передбачають децентралізацію опалення. 

"Також з 2018 року передбачено обов’язкові документи, що підтверджують цільове використання кредитних коштів та факт впровадження енергоефективного обладнання і матеріалів", - зауважив урядовець.

Читайте також: Кредит від німецького держбанку витратять на інфраструктурні проекти - Омелян

Зазначається, що програмою «теплих кредитів» щороку зможуть скористатися більше 180 тисяч домогосподарств.

Всього за 2014—2017 рр. уповноваженими банками видано 274 662 «теплих кредитів» для впровадження заходів з енергоефективності на загальну суму 5 052,2 млн гривень, з них 23 662 кредити — на заміну котлів (419,2 млн грн), 249 752 кредити — на утеплення приватного житла (4 422,4 млн грн) і 1 248 кредитів для ОСББ/ЖБК (210,5 млн грн).

За 2014—2017 рр. позичальникам «теплих кредитів» державою відшкодовано 1983,43 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-