Кредит від німецького держбанку витратять на інфраструктурні проекти - Омелян

Кредит від німецького держбанку витратять на інфраструктурні проекти - Омелян

Укрінформ
Українська сторона визначилася, що 150 млн євро німецького урядового кредиту KfW буде витрачено на пріоритетні інфраструктурні проекти.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час засідання української частини спільної українсько-німецької робочої групи щодо розгляду та відбору проектів, прийнятних для фінансування за рахунок кредиту KfW.

"Наразі у нас є три пріоритетні проектні пропозиції - добудова автомобільної складової залізнично-мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві, модернізація та оновлення рухомого складу ПАТ "Укрзалізниця", будівництво хвилерізу та здійснення днопоглиблення в акваторії Одеського порту", - наголосив Омелян.

Урядовець очікує, що німецька сторона підтримає обрані пріоритетні проекти у транспортній галузі.

"Ми виходимо із пріоритетності. Добудова мосту для Києва потрібна, і я думаю, що німецька сторона підтримає цей проект. Оновлення та модернізація рухомого складу теж є пріоритетним для Укрзалізниці, це економічно аргументовано", - підкреслив він.

Читайте також: Рада ухвалила закон про будівництво платних доріг

За результатами засідання пропозиції будуть направлені віце-прем’єр-міністру України - міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубку для передачі на затвердження німецькій стороні. 

У засіданні взяли участь представники Міністерства інфраструктури, ПАТ "Укрзалізниця", ДП "АМПУ", КМДА, Міністерства юстиції, Міністерства закордонних справ, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-