Цьогоріч Україна планує розпочати експорт пшениці до Китаю і В’єтнаму

Цьогоріч Україна планує розпочати експорт пшениці до Китаю і В’єтнаму

Укрінформ
Україна у поточному році планує відкрити експорт вітчизняної пшениці до Китаю і В’єтнаму та лібералізувати експорт до Індонезії.

Про це йшлося під час зустрічі голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи та представників Комітету зернових та олійних культур Європейської бізнес асоціації, повідомляє прес-центр відомства.

"Перспективами на 2018 рік є відкриття експорту української пшениці до Китаю і В’єтнаму та лібералізація експорту до Індонезії, а також програми візиту представників національних організацій захисту рослин", - зазначив Лапа.

Раніше Україна постачала в КНР та В’єтнам лише ячмінь, сою та кукурудзу.

Під час зустрічі сторони обговорили також проект фітосанітарних вимог для експорту української пшениці до Індонезії, який заплановано підписати у квітні поточного року. 

"При формуванні експортних партій рослин та продуктів рослинного походження потрібно дотримуватись фітосанітарних вимог країн-партнерів України у міжнародній торгівлі. Потрібно встановлювати вільні ділянки від шкідливих організмів та готуватись для щорічного обстеження с/г культур для експорту до Китайської Народної Республіки", - зауважив заступник начальника Управління фітосанітарної безпеки – начальник відділу карантину рослин Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва Держпродспоживслужби Вадим Чайковський.

Читайте також: Держспоживслужба торік вберегла людей від 31 тисячі тонн небезпечної продукції

Україна є одним із провідних експортерів у світі сільськогосподарської продукції. Щорічний експорт зернових і олійних культур становить близько 40 млн тонн. Експорт зерна пшениці в 2016-2017 маркетинговому році становив понад 17,5 млн тонн. 

Як повідомляв Укрінформ, з початку поточного маркетингового року Україна вже експортувала майже 27,5 млн тонн зернових культур. Урожай зернових в Україні в 2017 році становив 61,28 млн тонн, що на 4,7 млн тонн нижче показника 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-