Газпром не зміг оскаржити штраф Антимонопольного комітету на 171 мільярд

Газпром не зміг оскаржити штраф Антимонопольного комітету на 171 мільярд

Укрінформ
Київський апеляційний госпсуд відмовив у задоволенні скарги на штраф Антимонопольного комітету України у 171 мільярд гривень, накладений на російський "Газпром".

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Своєю ухвалою від 13 березня 2018 у справі № 910/18299/16 КАГС відмовив ПАТ "Газпром" у задоволенні апеляційної скарги та залишив без змін ухвалу місцевого суду щодо механізму виконання судового рішення", - йдеться у повідомленні.

У 2017 році суд зобов’язав "Газпром" виплатити до Державного бюджету України більше 171 мільярда гривень за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Але компанія продовжує оскаржувати рішення та дії державного виконавця.

Для Газпрому це не єдина судова справа. 28 лютого Стокгольмський арбітраж зобов'язав компанію доплатити НАК "Нафтогазу України" 4,63 млрд дол. за недопостачання погоджених обсягів газу для транзиту. Проте з урахуванням раніше присудженої на користь Газпрому суми за контрактом на постачання арбітри зробили залік зустрічних вимог, за підсумками якого Газпром зобов'язаний заплатити Нафтогазу 2,56 млрд дол.

Читайте також: Не вся Європа вірить у надійність Газпрому - Коболєв

ПАТ після програшу у Стокгольмському арбітражі за позовом Нафтогазу заявив про початок процедури розірвання контрактів з українською компанією на постачання і транзит газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-