Не вся Європа вірить у надійність Газпрому - Коболєв

Не вся Європа вірить у надійність Газпрому - Коболєв

Укрінформ
Деякі західні партнери мають свої інтереси в реалізації проекту газопроводу "Північний потік-2", але частина вже замислилася над діями Росії, яка намагається розколоти Європейський Союз.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Інтереси у всіх свої. Як це завжди буває. Важливо зрозуміти, що Газпром і Росія вклали в голови багатьох європейських політиків думку, що вони є вигідним і зручним для роботи контрагентом. Багато хто в Європі на цьому заробляє гроші. Про це не треба забувати", - сказав Коболєв.

За його словами, є багато людей, які прагматично зацікавлені в тому, щоб продовжувати співпрацювати з Росією і, відповідно, закривати очі на ті події, які цей імідж Росії як комерційного партнера підривають.

"Але інша частина європейських політиків, які насправді готові на це дивитися, які вже зробили необхідні висновки з певних подій, з того самого Брекзіту, коли було втручання Російської Федерації", - сказав глава Нафтогазу.

Він переконаний, що ця частина європейських політиків вже зробила висновки та не дасть можливості Росії й надалі вносити розкол в ЄС.

"Вони зробили висновки й щодо багатьох інших елементів гібридної війни в Європі та розуміють, що закривати очі на подібні дії Росії – це давати росіянам можливість продовжувати розкол в Європейському Союзі, над яким вони працюють вдень і вночі", - наголосив Коболєв.

Читайте також: Після побудови Nord Stream 2 газ для Європи подорожчає – Коболєв

Як відомо, Нафтогаз виграв історичний позов до російського Газпрому. Стокгольмський арбітраж ухвалив виплатити Нафтогазу 2,56 млрд дол. за підсумками двох арбітражних проваджень. Зокрема, Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту. Водночас арбітражний суд відхилив вимоги Газпрому щодо штрафів за нібито незаконно відібрані Нафтогазом обсяги транзитного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-