Кожна інвестиція в українську економіку має бути успішною – Гройсман

Кожна інвестиція в українську економіку має бути успішною – Гройсман

Укрінформ
Кожна інвестиція в економіку України має бути успішною, і потенціал для цього є.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час традиційної зустрічі «Діалог влади та бізнесу» за участю представників провідних українських і зарубіжних компаній, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні ми маємо непогані сигнали того, що економіка починає зростати та відновлюватися. Завдання – аби кожна інвестиція, яка потрапляє в економіку України, була успішною. І потенціал для цього є», - сказав Гройсман.

На його думку, подібні дискусії є важливими з огляду як обговорення проблем, так і ухвалення рішень, спрямованих на досягнення стратегічної мети – забезпечення сталого економічного зростання, достатнього для якісної зміни рівня життя українців.

Читайте також: Кубів закликав Раду ухвалити цього тижня 6 економічних законопроектів з ТОП-35

Глава уряду наголосив, що держава здатна забезпечити зростання економіки на рівні 5% і більше. «Для цього важливо прийняти низку рішень – передусім у сфері легкості ведення бізнесу, у сфері захисту інвестицій. Важливо, аби всі, хто вкладає в економіку держави, розумів, що ніхто не посягатиме на його власність», – сказав він.

Не менш важливо, упевнений Гройсман, забезпечувати детінізацію економіки та продовжувати зміни, які не дозволять звужувати коло діяльності для підприємництва – як у контексті роботи контролюючих органів, так і в контексті роботи монополістів. «Не можна залишати поза увагою монополістів, які час від часу намагаються створити умови, аби стримувати інвестиції – в тому числі через непомірні вимоги до різних речей. Тож у контексті регіональної політики ми ставимо завдання: на місцях влада має створювати необхідну інфраструктуру для бізнесу”, – сказав Гройсман.

Прем’єр-міністр запевнив: нині всі зацікавлені в тому, аби бізнес працював легально й конкурентно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-