У МЕРТ повідомили про звіт України в Офісі торгового представника США 8 березня

У МЕРТ повідомили про звіт України в Офісі торгового представника США 8 березня

Укрінформ
Заступник міністра економічного розвитку Михайло Тітарчук  8 березня звітуватиме  в Офісі торгового представника США щодо рівня інтернет-піратства і захисту прав інтелектуальної власності в Україні.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Михайло Тітарчук.

"Поїду 8 березня доповідати про сучасні кроки та теперішній стан захисту інтелектуальної власності в Україні.  Доповідь стосуватиметься трьох критеріїв. Перший пункт – боротьба з інтернет-піратством. У цьому питанні  покращилися справи, оскільки у 2017 році Україна ухвалила законопроект про підтримку кінематографії, де є  розділ про боротьбу з інтернет-піратством", - сказав він. 

Тітарчук нагадав,  що також була створена кіберполіція. 

"Це дуже потужна організація, нещодавно створена і дає непогані результати. Ми зараз чекаємо від них резюме щодо певних операцій у сфері боротьби з інтернет-піратством, які вони здійснили у лютому", - зауважив він.

Читайте також: Уряд планує у березні направити до Ради новий законопроект про концесії - МЕРТ

Другий пункт доповіді стосуватиметься  колективного управління правами інтелектуальної власності, оскільки наприкінці 2017 року Україні було надано 120 днів (до кінця квітня 2018 року) для вдосконалення діяльності організацій колективного управління. У разі бездіяльності Україні може загрожувати позбавлення права вітчизняних виробників безмитного ввезення на територію CША продукції за 155 товарними позиціями. 

"На жаль, за 27 років ця сфера була не врегульована, а нещодавно Верховна Рада підтримала у першому читанні урядовий законопроект про організацію колективного управління (ОКУ), який робить цю сферу некорумпованою, законодавчо врегульованою і прозорою.

Також Тітарчук розповідатиме про процес  легалізації програмного забезпечення в Україні.

"На сьогодні маємо 37% нелегалізованого «софта» в державних органах виконавчої влади. Легалізація – непростий процес і не можна за один рік це зробити. Ми створили Раду з інтелектуальної власності при Кабміні, куди входять заступники міністрів та представники бізнесу, напрацьовуємо дорожню карту щодо легалізації «софта», -  додав Тітарчук.

Повний текст   інтерв'ю  читайте на сайті Укрінформу за посиланням.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-