Уряд планує у березні направити до Ради новий законопроект про концесії - МЕРТ

Уряд планує у березні направити до Ради новий законопроект про концесії - МЕРТ

Укрінформ
Кабінет міністрів у березні планує направити до Верховної Ради новий законопроект про концесії щодо державно-приватного партнерства в Україні.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Михайло Тітарчук.

"27 грудня 2017 року уряд схвалив законопроект "Про концесії". Цей документ важливий для нас, оскільки чинне законодавство є застарілим. Ми систематизували та доопрацювали чотири закони і розробили один законопроект щодо державно-приватного партнерства... Наразі законопроект доопрацьовують у Секретаріаті Кабміну, вносять редакційні правки. Плануємо направити його у парламент у березні", - сказав він.

Читайте також: У Києві презентували конкурс для стартапів FinTech Challenge

Тітарчук пояснив, що у процесі застосування концесії проводиться прозорий конкурс, а хто виграє – модернізує, реконструює, бере в управління об'єкт, при цьому можливі ризики розділяються між приватним партнером і державою.

"Взагалі прогнозуємо застосування концесії у сфері інфраструктури, зокрема – у портах. Першими пілотними проектами мають стати державний стивідор "Ольвія", Херсонський морський торговий порт і залізнично-поромний комплекс порту "Чорноморськ", - сказав Тітарчук. 

Він зауважив, що після ухвалення Верховною Радою відповідного закону умови діяльності стануть більш прозорими та привабливими для інвесторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-