Запоріжсталь готовий знизити споживання газу на 10%

Запоріжсталь готовий знизити споживання газу на 10%

Укрінформ
Найбільший меткомбінат Запоріжжя - МК «Запоріжсталь» знизить споживання природного газу на 10% відповідно до протокольного рішення кризового штабу при Міненерго без критичної шкоди для виробництва.

Про це Укрінформу повідомили у прес-центрі МК «Запоріжсталь».

«Сьогодні ми отримали протокол, відповідно до якого МК «Запоріжсталь» змушений скоротити споживання природного газу на 10%. Завдяки тому, що протягом кількох років на комбінаті реалізується комплекс заходів з енергозбереження і підвищення рівня енергоефективності, сьогодні є можливість зробити це без критичної шкоди для виробництва», - повідомили у прес-центрі.

Водночас, за даними прес-центру, скорочення споживання природного газу більш як на 10% може негативно позначитися на виробничому процесі.

Сьогодні ПАТ «Запоріжгаз» надіслало вимогу про скорочення обсягів споживання природного газу на 10% великим промисловим підприємствам, середнім підприємствам і на об'єкти сфери теплокомуненерго Запорізької області.

Відповідна вимога була надіслана у зв'язку із запровадженням Міненерго режиму економії газу. Глава Міненерго Ігор Насалик закликав тимчасово скасувати заняття в шкільних, дошкільних і вищих навчальних закладах для економії газу.

Читайте також: Порошенко – про газову кризу: Економіці й соціальній сфері нічого не загрожує

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв запропонував українцям, які мають котли, на один градус зменшити температуру вдень і на два - вночі, а підприємствам протягом двох вихідних днів не обігрівати приміщення.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив керівництву НАК "Нафтогаз України" якнайшвидше врегулювати ситуацію щодо газу.

Російське ВАТ "Газпром" відмовилося постачати газ в Україну у березні. У НАК повідомили, що "Газпром" виставив рахунок у межах контракту, зміненого Стокгольмським судом, а "Нафтогаз" оплатив цей рахунок. У НАК розцінили відмову "Газпрому" від поставок оплаченого газу як порушення договору і невиконання рішення арбітражу і заявили, що планують вимагати від "Газпрому" компенсації завданої шкоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-