Порошенко – про газову кризу: Економіці й соціальній сфері нічого не загрожує

Порошенко – про газову кризу: Економіці й соціальній сфері нічого не загрожує

Укрінформ
Україна твердо і спокійно пройде кризовий період. Ні економіці, ні соціальній сфері нічого не загрожує.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час термінової наради у зв’язку із заявою російського Газпрому щодо розірвання контракту з НАК "Нафтогаз України" та припинення постачання природного газу до української газотранспортної системи, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Порошенка, відповідно до рішення РНБО були прийняті вичерпні рішення щодо скорочення споживання природного газу, які дозволяють нам пройти без будь-яких надзвичайних обставин режим холодів і спроб Російської Федерації спричинити труднощі для України.

"Безумовно, що ми абсолютно твердо і спокійно пройдемо цей кризовий період. І ні економіці, ні соціальній сфері нічого не загрожує", - підкреслив Президент.

Глава держави відзначив дії "Нафтогазу" щодо закупівлі додаткового обсягу природного газу у наших європейських партнерів.

"Нам підтвердили і мене поінформували наші польські партнери. Усі необхідні обсяги зараз будуть залучені до цього процесу", - зазначив він.

Читайте також: Газовий конфлікт: Порошенко пригрозив Газпрому новим позовом у Стокгольм

Як повідомляв Укрінформ,  глава правління ПАТ "Газпром" Олексій Міллер заявив, що після рішення Cтокгольмського арбітражу не на свою користь Газпром ініціюватиме розірвання контрактів з НАК "Нафтогаз України" на постачання і транзит газу.

У Нафтогазі заявили, що наразі не отримували від російського Газпрому жодних документів про розірвання контрактів на купівлю-продаж і постачання газу.

У лютому Нафтогаз здійснив передоплату газу Газпрому, чекаючи початку поставок газу з 1 березня. Проте російська компанія повернула кошти в повному обсязі і відмовилася постачати газ.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-