Бюджетні установи Дніпропетровщини перевели на “газову дієту”

Бюджетні установи Дніпропетровщини перевели на “газову дієту”

Укрінформ
Використання газу бюджетними установами Дніпропетровщини скоротиться на 10% завдяки тому, що до 7 березня навчальні заклади області йдуть на канікули.

Про це заявив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Рекомендували містам, районам та громадам Дніпропетровщини відпустити до 7 березня на канікули виші та школи. У цей час котельні перевести на економний режим роботи. Освітньому процесу це не завадить, адже заняття просто перенесуть на інші дні, а споживання газу бюджетними установами області скоротиться на 10%», - розповів Кужман.

Він додав, що в області близько 150 навчальних закладів опалюються альтернативними котельними на пелетах, ще понад 100 – на вугіллі. Вони можуть продовжити роботу.

«Знизити споживання газу ми рекомендували й промисловим підприємствам. Звичайно, це не стосується випадків, коли через виробничий процес таке скорочення неможливе. Інша річ – мінімізувати подачу газу на будівлі, які підприємство не використовує, особливо у вихідні», - наголосив перший заступник голови ОДА.

За його словами, до 12 березня область планує зекономити значну кількість газу.

«Скільки саме газу заощадимо, залежатиме від патріотизму кожної людини. Починаючи від простого споживача, який може вдома прикрутити котел на 1 градус, завершуючи керівниками промислових підприємств та міст», - підкреслив Кужман.

Як повідомляв Укрінформ, обласна комісія з надзвичайних ситуацій, прийняла рішення різко скоротити споживання природного газу і рекомендувати усім територіальним громадам до 12 березня закрити усі установи гуманітарної сфери. Виняток становитимуть ясла та дитячі садки, де чергуватимуть спеціальні групи для дітей, чиї батьки не мають змоги залишитися вдома. У цих закладах забезпечать додаткове опалення за допомогою обігрівачів.

Міненерго ввело до 5-6 березня режим економії газу. Глава Міненерго Ігор Насалик закликав тимчасово скасувати навчання у шкільних, дошкільних та вищих навчальних закладах заради економії газу.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв запропонував українцям, які мають котли, на один градус зменшити температуру вдень і на два - вночі, а підприємствам впродовж двох вихідних днів не обігрівати приміщення.

Читайте також: Запоріжгаз вимагає від підприємств скоротити споживання газу на 10%

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив керівництву НАК "Нафтогаз України" якнайшвидше врегулювати ситуацію по газу.

У лютому Нафтогаз передплатив обсяги газу у Газпрому, очікуючи на відновлення поставок у березні. Газпром повернув усю суму та відмовився постачати газ. Через похолодання в Україні виник незначний дефіцит газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-