Порошенко закликав українців прикрутити тепло у домівках

Порошенко закликав українців прикрутити тепло у домівках

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що особисто приєднується до ініціативи зменшити споживання газу, та закликав українців зробити те ж саме.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Приєднуючись до цієї ініціативи особисто, я також закликаю всі державні установи зменшити по можливості температуру в приміщеннях. Так само прошу громадян на декілька днів прикрутити опалення лише на один градус, або максимально уникати втрат тепла в будинках", - прокоментував глава держави ініціативу "Нафтогазу" щодо зниження тепла у приміщеннях.

Порошенко нагадав, що "Газпром", програвши в Стокгольмському арбітражі, знизив на 20% тиск у газопроводах на своєму боці системи, щоб, за його словами, дискредитувати Україну.

Читайте також: Прем’єр доручив Коболєву врегулювати ситуацію з газом

Він підкреслив, що для того, щоб зруйнувати цей сценарій, достатньо на кілька днів зменшити в оселях температуру на один градус.

"Завдяки нашій згуртованості "Газпром" і Кремль не зможуть шантажувати Україну", - переконаний Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Міненерго ввело до 5-6 березня режим економії газу. Глава Міненерго Ігор Насалик закликав тимчасово скасувати заняття у шкільних, дошкільних і вищих навчальних закладах заради економії газу.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв запропонував українцям, які мають котли, на один градус зменшити температуру вдень і на два - вночі, а підприємствам протягом двох вихідних днів не обігрівати приміщення.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив керівництву НАК "Нафтогаз Україна" якнайшвидше врегулювати ситуацію щодо газу.

Читайте також: Україна запроваджує обмеження споживання газу

Російське ПАТ "Газпром" відмовилося постачати газ в Україну у березні. У НАК повідомили, що "Газпром" виставив рахунок у межах контракту, зміненого Стокгольмським трибуналом, а "Нафтогаз" оплатив цей рахунок. У НАК розцінили відмову "Газпрому" від постачання оплаченого газу як порушення договору та невиконання рішення арбітражу і заявили, що планують вимагати від "Газпрому" компенсації завданих збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-