Верховний Суд підтвердив безпідставність вимог акціонера

Верховний Суд підтвердив безпідставність вимог акціонера "Актабанку" до НБУ

Укрінформ
Верховний Суд підтвердив безпідставність вимог акціонера ПАТ "Актабанк" до Національного банку України.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

«Верховний Суд 28 лютого 2018 року залишив без задоволення касаційну скаргу акціонера ПАТ "Актабанк" компанії "Центр-Агро-Трейд" на рішення Господарського суду м. Києва від 22 вересня 2017 року та постанову Київського апеляційного господарського суду від 14 грудня 2017 року по справі № 910/13134/17, якими відмовлено у задоволенні позовних вимог акціонера ПАТ "Актабанк" до НБУ про стягнення збитків у розмірі 380 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у липні 2017 року компанія "Центр-Агро-Трейд" звернулася до Господарського суду м. Києва з позовом до НБУ про стягнення збитків у розмірі 380 млн грн (номінальна вартість акцій). Позивач вважав, що неправомірно втратив можливість володіння, користування та розпорядження своїми акціями внаслідок відкликання банківської ліцензії ПАТ "Актабанк". Рішенням Господарського суду м. Києва від 22 вересня 2017 року у задоволенні позову відмовлено.

Читайте також: Гонтарева впевнена, що за її звільнення проголосує вся Рада

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, компанія "Центр-Агро-Трейд" оскаржила його в апеляційному порядку. Постановою Київського апеляційного господарського суду від 14 грудня 2017 року у задоволенні апеляційної скарги ТОВ «Центр-Агро-Трейд» відмовлено повністю, рішення суду першої інстанції залишено без змін. Не погодившись з вищенаведеними судовими рішеннями ТОВ «Центр-Агро-Трейд» оскаржило їх в касаційному порядку до Верховного Суду. Вислухавши пояснення сторін та дослідивши наявні у справі докази, Верховний Суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення касаційної скарги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-