Газпром цьогоріч не зможе вимагати від Нафтогазу take or pay - Коболєв

Газпром цьогоріч не зможе вимагати від Нафтогазу take or pay - Коболєв

Укрінформ
Російський Газпром цьогоріч не зможе вимагати у НАК "Нафтогаз України" виконання пункту контракту "бери або плати", відповідно до якого українська компанія має купити мінімум 4 млрд кубометрів газу.

Про це у ефірі 5 каналу сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Газпром не виконав свої зобов'язання за контрактом, який переглянув попередній трибунал. Це автоматично означає, що вони більше не зможуть у цьому році вимагати від нас take or pay. Вартість цієї помилки для менеджменту Газпрому - сотні мільйонів доларів. Ми не зобов'язані закуповувати 4 млрд кубометрів і це не наша провина", - сказав Коболєв. 

Він зазначив, що Газпром також зменшив обсяги поставки газу у інші країни. 

Читайте також: Газпром знизив тиск на вході в українську ГТС на 20% - Клімкін

"Все це буде коштувати їм дуже дорого", - додав Коболєв. 

Як повідомлялося, відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу, НАК "Нафтогаз України" зобов'язаний закупити у російського Газпрому мінімум 4 млрд кубометрів газу, Газпром зобов'язаний продати, у свою чергу, до 5 млрд кубометрів газу. 

У лютому Нафтогаз передплатив поставки газу, однак сьогодні Газпром повернув цю суму у повному обсязі та відмовився постачати газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-