Газпром знизив тиск на вході в українську ГТС на 20% - Клімкін

Газпром знизив тиск на вході в українську ГТС на 20% - Клімкін

Укрінформ
Російська компанія "Газпром" знизила тиск подачі газу на вході в українську газотранспортну систему (ГТС) майже на 20% нижче контрактного.

Про це повідомив у Twitter міністр закордонних справ Павло Клімкін. 

"Сьогодні "Газпром" знизив тиск на вході в нашу ГТС майже на 20% нижче контрактного. Такі "фінти" не пройдуть", - написав Клімкін.

Міністр додав, що ініціюватиме механізм раннього попередження в енергетичній сфері за Угодою про асоціацію та тристоронній механізм Україна - ЄС - РФ.

Читайте також: Україна виставить Газпрому рахунок за відмову продавати газ - Коболєв

Як повідомлялося, 1 березня Газпром заявив, що отримав від українського Нафтогазу передоплату за газ на березень 2018 року, проте повернув її та не збирається постачати паливо Україні. Причина - нібито неузгоджена додаткова угода до контракту.

У Нафтогазі розцінили відмову Газпрому від постачання оплаченого газу, як порушення договору та невиконання рішення арбітражу, і заявили, що планують вимагати від Газпрому компенсації збитків, понесених в результаті цього порушення.

Стокгольмський арбітражний суд 28 лютого задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" щодо компенсації за недопоставлені "Газпромом" обсяги для транзиту і зобов'язав виплатити 4,63 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-