Радбез продовжив санкції проти російських банків

Радбез продовжив санкції проти російських банків

Укрінформ
Рада нацбезпеки і оборони продовжила санкції щодо банків з російським капіталом, дія яких закінчувалася у березні 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба РНБО, за підсумками сьогоднішнього засідання.

"Рада національної безпеки і оборони України підтримала пропозиції Національного банку України про продовження дії персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо банків з російським капіталом, дія яких закінчувалася у березні 2018 року", – зазначили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко під час засідання РНБО запропонував продовжити санкції стосовно російських банків: "Сьогодні за пропозицією Національного банку я вніс до порядку денного питання щодо продовження санкцій проти російських банків".

Він зазначив, що російські банки наразі згортають свій бізнес в Україні і паралельно ведуть пошук покупців, тому їхній вихід з українського ринку є лише питанням часу.

За словами Порошенка, це є прямим ефектом від минулорічного рішення РНБО про санкції щодо російських банків, запроваджених на пропозицію НБУ. Зокрема, російським банкам було заборонено здійснювати будь-які фінансові операції на користь пов'язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур. Ці обмеження стосувалися надання міжбанківських кредитів, придбання цінних паперів, розміщення коштів на коррахунках, виплати дивідендів, розподілу прибутку та капіталу.

Читайте також: Порошенко пропонує РНБО продовжити санкції проти російських банків

Порошенко поінформував, що за три останніх роки частка банків з державним російським капіталом  в чистих активах банківської системи України зменшилася практично вдвічі - з 10,6% до 5,6%.

Нагадаємо, Національний банк за рішенням Ради національної безпеки і оборони з 23 березня 2017 року ввів санкції стосовно дочок російських державних банків. Санкціями заборонено здійснювати будь-які фінансові операції цих банків на користь пов'язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур. Санкції терміном на один рік були застосовані до ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ БАНК", ПАТ "БМ БАНК".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-