Фіскальна служба оштрафувала Коболєва на 8,3 мільярда

Фіскальна служба оштрафувала Коболєва на 8,3 мільярда

Документ
Укрінформ
Державна фіскальна служба оштрафувала главу правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва на загальну суму 8,3 мільярда гривень.

Про це Коболєв написав у Facebook.

"Я сьогодні отримав від Державної фіскальної служби України два персональні штрафи на суму 7 та 1,3 млрд грн. Я, як фізична особа, повинен сплатити 8,3 млрд грн не пізніше п‘ятнадцяти днів", - написав Коболєв.

За його словами, штрафи нараховані за незабезпечення "можливості подання додаткової митної декларації з повним пакетом товаросупроводжуючих документів".

Читайте також: Коболєв анонсував кроки України для перегляду тарифів на транзит газу РФ

"Реальна причина - відмова Нафтогазу оформлювати та оплачувати природний газ, який ВАТ "Газпром" контрабандно постачав на тимчасово окуповані території Донецької та Луганських областей. Саме тому ми досі й не можемо надати весь пакет документів, оскільки не будемо платити за газ, який не замовляли і не споживали, але на якому наполягає Газпром", - додав Коболєв.

ДФС, у свою чергу, пообіцяла публічно пояснити походження штрафів.

Як повідомлялося, після нового року російська компанія перестала виставляти рахунки "Нафтогазу" за начебто поставлений газ на окуповані території Луганської та Донецької областей, що стало наслідком рішення Стокгольмського арбітражу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-