Ключові інфраструктурні законопроекти України відповідають європейським нормам - ЄС

Ключові інфраструктурні законопроекти України відповідають європейським нормам - ЄС

Укрінформ
Ключові законопроекти у галузі інфраструктури України більш як на 80% відповідають нормам європейського законодавства. Водночас законопроект «Про внутрішній водний транспорт» має бути доопрацьований.

Таку думку висловили європейські експерти за результатами засідання Проектів з технічної допомоги ЄС щодо таблиць відповідності законопроектів законодавству ЄС за участю заступника міністра інфраструктури України з питань євроінтеграції Віктора Довганя, інформує прес-служба Мінінфраструктури.

Під час засідання учасники обговорили законопроект про внутрішньо-водний транспорт, про залізничний транспорт, про перевезення небезпечних вантажів та два законопроекти про автомобільний транспорт. Європейські експерти підтвердили, що всі законопроекти більш ніж на 80% відповідають нормам законодавства Європейського Союзу та підтримали прийняття їх Верховною Радою України.

Щодо законопроекту №2475-а «Про внутрішній водний транспорт», експерти ЄС запропонували доопрацювати його в Комітеті транспорту Верховної Ради та відправити на повторне перше читання.

Читайте також: Рада ухвалила закон про будівництво платних доріг

Довгань наголосив, що прийняття зазначених законопроектів є необхідною умовою виконання умов Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у цьому році.

Як повідомлялося, у вівторок 27 лютого Верховна Рада України не ухвалила в першому читанні законопроект "Про внутрішній водний транспорт" №2475а та альтернативний йому №2475а-3, відправивши їх на доопрацювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-