Нафта дешевшає на тлі гальмування економік Китаю та Японії

Нафта дешевшає на тлі гальмування економік Китаю та Японії

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в середу на тлі слабких виробничих даних Китаю та Японії, а також через зростання тижневих запасів сировини у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,39% - до 66,26 долара за барель, ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,51%, до 62,69 долара за барель.

Зниження нафтових котирувань пов'язано з побоюваннями щодо уповільнення темпів зростання світової економіки. Викликала ці побоювання статистика з Китаю та Японії.

Як повідомило в середу державне статистичне бюро КНР, індекс ділової активності (PMI) у промисловому секторі економіки Китаю в лютому знову уповільнився — до 50,3 пункта, при цьому експерти прогнозували уповільнення індексу тільки до 51,1 пункта. Показник виявився мінімальним з липня 2016 року.

Опитані агентством Рейтер аналітики зазначають, що Китай є другою за величиною економікою у світі і видатним імпортером нафти, тому попит на нафту сильно корелює з економічним зростанням цієї країни. 

Щодо Японії, то промвиробництво у країні в січні показало найсильніший спад з березня 2011 року.

Серед інших чинників тиску на ринок аналітики називають зростання тижневих запасів у США. За даними Американського інституту нафти (API), запаси нафти збільшилися на 933.000 барелів до 421,2 мільйона за тиждень до 23 лютого, тоді як аналітики передбачали приріст на 2,1 мільйона барелів.

У фокусі уваги інвесторів - офіційна статистика Управління енергетичної інформації (EIA), що виходить сьогодні увечері.

Читайте також: Нафтогаз через морози поновив імпорт газу з ЄС

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 66,42 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 66,41 долара за барель, що на 11 центів нижче рівня закриття торгів ($66,52).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-