Виші можуть отримати на енергоефективні проекти 79 мільйонів євро - Міносвіти

Виші можуть отримати на енергоефективні проекти 79 мільйонів євро - Міносвіти

Укрінформ
Міністерство освіти та науки починає другий етап конкурсу, в якому виші можуть отримати кошти на ремонт будівель. Загальна сума проекту складає 79 млн євро.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

"Почався конкурс для українських вишів до другої фази проекту «Вища освіта України», що спрямований на покращення енергоефективності університетів. Загальна вартість другої фази – 79 млн євро. Переможці відбору отримають кошти на реалізацію запропонованих ними проектів з поліпшення енергоефективності в адміністративних, академічних та дослідних будівлях, студентських гуртожитках, спортивних спорудах тощо", - йдеться у повідомленні.

Для участі у відборі потрібно до 15 квітня 2018 року надіслати анкету до МОН. Загальна вартість інвестиційних витрат за проектом, який пропонує університет, має бути не менш як 5 млн євро. Як виняток, можуть бути розглянуті проекти меншої вартості, але не менш ніж 3 млн євро. Заходи для реалізації проекту мають бути технічно та економічно виправданими. Відбір вишів, які отримають кошти на модернізацію, буде проводитися за участі зовнішнього технічного консультанта.

Читайте також: Україна приєдналася до міжнародного агентства із "зеленої" енергетики

Цей проект МОН реалізує разом з Європейським інвестиційним банком та Північною екологічною фінансовою корпорацією. Загальна вартість проекту «Вища освіта України» становить 160 млн євро. Зараз міністерство реалізує першу фазу проекту, в межах якої у 7 вишах проведуть ремонти. 

У МОН підкреслюють, що перед тим, як подавати проект на конкурс, вишам потрібно уважно ознайомитися з основними умовами фінансування, критеріями прийнятності проекту, критеріями відбору й оцінки. Вся інформація розміщена на сайті Міністерства освіти та науки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-