Кістіон анонсував конкурс з відбору партнера для управління ГТС  у квітні

Кістіон анонсував конкурс з відбору партнера для управління ГТС у квітні

Укрінформ
Уряд планує до кінця березня погодити з потенційними партнерами з управління газотранспортною системою умови для конкурсного відбору, а на початку квітня запустити конкурс.

Про це на Українському енергетичному форумі сказав віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми плануємо завершити консультації до 15 березня", - сказав Кістіон.

Він анонсував, що конкурс може буде запущений на початку квітня, після погодження конкурсних умов.

Як повідомлялося, свої пропозиції Україні уже надіслали такі європейські газові консорціуми Словаччини та Італії, як Eustream і Snam, Нідерландів та Франції - Gazunie та GRTgaz, компанії з Польщі – GAZsystem, Греції – Desfa, Іспанії – Reganosa, Німеччини – Verbunddnelz Gaz AG, Бельгії – Fluxys, Румунії - Transgaz.

Читайте також: Парламент має визначити умови відбору оператора для української ГТС - Коболєв

Уряд провів консультації з першими сімома компаніями, а на початку березня запланував проведення консультацій ще з кількома компаніями.

Робоча група з конкурсного відбору створена урядом України у грудні минулого року. Головою робочої групи є віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, його заступником – міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, секретарем групи – директор департаменту нафтогазового комплексу Міненерговугілля Олександр Лісніченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-