Парламент має визначити умови відбору оператора для української ГТС - Коболєв

Парламент має визначити умови відбору оператора для української ГТС - Коболєв

Укрінформ
Український парламент має долучитися до формування критеріїв відбору іноземного партнера для управління українською газотранспортною системою (ГТС).

Про це під час круглого столу "Співпраця у трикутнику Парламент - Уряд - НАК "Нафтогаз" сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується збереження транзиту територією України, єдиним шляхом, думаю, це всі уже зрозуміли, є залучення іноземного партнера в управління українською ГТС. На жаль, погодження Північного потоку-2 рухається на великій швидкості, дві нитки Турецького потоку турки погодилися будувати. Часу залишилося дуже мало", - зазначив Коболєв.

Читайте також: У Нафтогазі хочуть продавати газ за ринковою ціною

Він наголосив, що оскільки остаточне погодження компанії, яка буде управляти українською ГТС у рамках консорціуму, ухвалюватиме Парламент, то йому на даному етапі необхідно долучитися до вибору критеріїв для відбору такої компанії.

"Щоб не вийшло так, що коли буде кимось обраний переможець, парламент не сказав: а ми не погоджувалися з критеріями конкурсу", - додав Коболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-