Данилюк прокоментував “скромний прогрес” України в Індексі сприйняття корупції

Данилюк прокоментував “скромний прогрес” України в Індексі сприйняття корупції

Укрінформ
Україна піднялася на сходинку в “Індексі сприйняття корупції” в основному завдяки прозорій системі автоматичного повернення ПДВ.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр фінансів Олександр Данилюк.

«Україна посіла 130-е місце у дослідженні “Індекс сприйняття корупції” (CPI) від Transparency International. Серед заходів, що допомогли Україні подолати одну сходинку - впровадження прозорої системи автоматичного повернення ПДВ. Такий скромний прогрес можливо було б вважати перемогою, якби ми були принаймні у ТОП-30. Але сьогодні, коли ми все ще перебуваємо у нижній частині рейтингу, а ряд необхідних ініціатив та процесів продовжують блокувати та затягувати, подібний результат - це справжній заклик до рішучих дій», - написав Данилюк.

Читайте також: У Генпрокуратурі створять підрозділ, що "перекриє" відсутність ДБР

Він зазначив, що рекомендовані експертами Transparency International Ukraine cтворення Служби фінансових розслідувань та розвиток електронних сервісів ДФС - сьогодні серед ключових завдань Міністерства фінансів. Перші кроки вже зроблено. Законопроект про СФР розроблено і узгоджено з усіма зацікавленими сторонами.

«Вже цього року ми маємо зробити все, аби втручання правоохоронних органів в економічну діяльність чесного бізнесу залишилося у минулому. Продовжуємо розвиток електронних сервісів ДФС. Запровадження реєстру ПДВ у минулому році та "єдиного вікна" на всіх митницях в цьому - важливі ініціативи, які нам вдалося реалізувати. На черзі - переведення в онлайн 10 основних адмінпослуг, що складають до 90% завантаженості ЦОПів. Автоматизація процесів є важливою складовою боротьби з корупцією, адже мінімізує людьский фактор та можливості для зловживань. Важливо розуміти, що саме сприйняття високого рівня корупції в Україні гальмує залучення інвестицій та розвиток нашої економіки», - додав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-