У Генпрокуратурі створять підрозділ, що

У Генпрокуратурі створять підрозділ, що "перекриє" відсутність ДБР

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко доручив створити департамент процесуального керівництва кримінальних проваджень, які розслідуються Державним бюро розслідувань.

Про це він заявив під час підсумкової наради у середу, 21 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З аналізу накопичення справ в органах прокуратури: мусимо прийняти рішення про створення департаменту процесуального керівництва кримінальних проваджень, які розслідуються не ДБР, а тимчасово тими органами, які виконують його функцію. Ставлю задачу до 15 квітня керівництву апарату підготувати відповідні організаційні та кадрові документи для формування такого департаменту», - сказав Луценко.

Він пояснив, що це рішення пов'язане з тим, що досі не створено Державне бюро розслідувань.

Читайте також: Луценко заявляє, що торік викрили понад дев'ять тисяч корупційних правопорушень

«Ключовим моментом  реформи системи прокуратури України була зміна її функцій. Закон привів у дію розведення функцій досудового слідства та прокурорського нагляду за ним у формі процесуального керівництва. Звичайно, це ускладнюється тим, що Державне бюро розслідувань, яке має перебрати на себе функції слідства у більшості наших проваджень, так і не створено. Тим не менше, хочу окремо сказати, ніхто цієї норми закону не змінить. Ми будемо змушені ще багато місяців до створення та повноцінного функціонування бюро розслідувань працювати у досить складних умовах, коли процесуальні керівники часто будуть виконувати і слідчі функції», - уточнив генпрокурор.

Водночас він наголосив, що лише слідство з особливо важливих справ буде проводитись у стінах Генеральної прокуратури України. Решта справ, за словами Луценка, поки що направлятиметься за підслідністю до Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України та Державної фіскальної служби. При цьому він висловив сподівання, що до кінця року буде створено ДБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-