У Києві презентують перше дослідження сектору фінансових технологій в Україні

У Києві презентують перше дослідження сектору фінансових технологій в Україні

Укрінформ
У Києві почалася презентація дослідження "Перший каталог українського ринку ФінТех: шлях до фінансової інклюзивності", підготовленого у рамках проекту USAID "Трансформація фінсектору" та UNIT.City.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час презентації дослідження "Український ринок FinTech: шлях до фінансової інклюзивності. Огляд FinTech ринку в Україні, прогноз. Презентація першого каталога ключових гравців" будуть обговорені перспективи ФінТех-ринку у світі та в Україні.

Як зазначають автори дослідження, понад 80 українських компаній активно розробляють інноваційні продукти, які заслуговують технологічного рішення до фінансового сектору (ФінТех). При цьому близько 60% цих ФінТех-компаній почали працювати в останні три роки, а близько 80% із них уже надають послуги ринку.

Участь у заході планує взяти радник першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі в Україні, виконавчий директор ГС "Хай-тек офісУкраїна" Андрій Бірюков.

Читайте також: У найближчі 10 років очікуємо на новий тип світової енергетики - експерт

Як відомо, Фінансові технології (часто зустрічається термін "Фінтех") - узагальнюючий термін, який застосовують для компаній, що використовують передові технології на стику фінансів та ІТ. Активний розвиток Фінтех галузі почався в 2014 році і зараз у світі налічується понад 11 тисяч різних Фінтех-стартапів. Загальний обсяг інвестицій у Фінтех сектор в 2016 році налічував понад 17,5 млрд доларів США. Найбільш масовими сегментами застосування Фінтех технологій є банківські перекази і платежі, сукупний обсяг яких склав 500 млрд доларів США. За прогнозами експерта у банківській і фінансовій галузі, який активно виступає в якості експерта по фінтех-технологіям Фрідріха Поллака на 2017 рік ця цифра проб'є планку в 20 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-