У найближчі 10 років очікуємо на новий тип світової енергетики - експерт

У найближчі 10 років очікуємо на новий тип світової енергетики - експерт

Укрінформ
Світова енергетика у найближчі роки орієнтуватиметься на розвиток нових технологій, а також появу нових технологій у сфері акумуляції енергії.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.

"До основних трендів світової енергетики я би відніс декарбонізацію енергетики через прискорений розвиток виробництва енергії відновлювальних джерел енергії та зниження енергоємності виробництва продукції, зниження вартості акумуляції енергії та нарощення обсягів її зберігання", - сказав Омельченко.

За його словами, ключовим на сьогодні в розвитку відновлювальних джерел лишається брак так званих маневрових потужностей. Впоратися з цією проблемою може здешевлення технологій з акумуляції електроенергії.

"За останні три роки різко збільшилася кількість патентів на виробництво нових типів акумуляторів. Це говорить про те, що у найближчі 4-5 роки ми очікуємо на серйозний ривок у цьому напрямку", - зазначив Омельченко.

Читайте також: RAB-регулювання в енергетиці: що це таке і як позначиться у наших квитанціях?

Він додав, що очікується масове збільшення виробництва електромобілів.

"Якщо на сьогодні на дорогах знаходиться близько 2 млн автомобілів, то до 2035 року ця кількість зросте у понад 70 разів", - вважає експерт.

Крім того, за його оцінкою, спостерігаються тренди з децентралізації енергопостачання, проникнення нових технологій у виробничі процеси енергетики.

"У найближчі 10 років буде сформовано абсолютно новий тип світової енергетики", - констатував директор енергетичних програм Центру Разумкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-