В АМКУ обіцяють

В АМКУ обіцяють "історичний" звіт щодо тіньового ринку лотерей в Україні

Укрінформ
В Антимонопольному комітеті України 22 лютого 2018 року представлять звіт за результатами дослідження лотерейного ринку.

Про це повідомила Державний уповноважений в Антимонопольному комітеті України (АМКУ) Агія Загребельська у Facebook. 

"Будемо розглядати питання про схвалення нашого звіту за результатом дослідження лотерейного ринку. Вірю, що завтра ми з вами станемо свідками історичної події для лотерейного ринку та початку його нового цивілізованого життя. Однак, не виключаю, що завтра можуть виникнути нові «несподіванки» задля того, аби цього не сталось", - зазначила урядовець.

Загребельська раніше наводила розрахунки, які свідчать, що в останні роки в лотерейному бізнесі утворилася багатомільярдна "діра", а кошти "витікають" в тінь. 

При цьому, вона послалася на негативну статистику 2015 року з порівнянні з 2013, і стверджувала, що ситуацію з лотерейним ринком суттєво погіршило законодавство, зміни до якого були внесені в 2012-2013 роках. У результаті, обсяг сплачених лотерейними операторами коштів, у порівнянні з 2013 роком, знизився більш ніж на 90%.

Читайте також: На тіньовому лотерейному ринку крутяться мільярди - АМКУ

За словами Загребельської, якщо в 2013 році цей ринок оцінювався в 30,5 млн євро, то в 2015 його обсяг зменшився до 1,3 млн євро - більш ніж на 95%. Тільки за 2015-2016 рік Україна втратила мінімум 538 млн грн тільки відрахувань від лотерейної діяльності, і це за умови того, що ринок продовжував перебувати "в стані" 2013 року, підрахувала вона.

У той же час, Загребельська критично висловилася і щодо Ліцензійних умов лотерейної діяльності в Україні, які пропонує Міністерство фінансів. За її словами, запропоновані умови "консервують" функціонування ринку в тіні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-