На тіньовому лотерейному ринку крутяться мільярди - АМКУ

На тіньовому лотерейному ринку крутяться мільярди - АМКУ

Укрінформ
У разі виведення з тіні, Український лотерейний ринок може повністю покрити бюджет України на спорт та культуру. Адже обсяги тіньового “лотерейного” ринку в Україні вимірюються мільярдами.

Про це заявила державний уповноважений в Антимонопольному комітеті України (АМКУ) Агія Загребельська на своїй сторінці у Facebook.

"Велика Британія. Оператор лотерей щотижня спрямовує 38 мільйонів фунтів на спорт, мистецтво, здоров'я, освіту, екологію, милосердя. І це тільки з лотерей: без гральних автоматів та казино, без “лотерей”, що лише назвою схожі на лотереї. А Україна отримує від лотерей лише 2-3 мільйони євро на рік. При тисячах ігрових салонів на вулицях. При повній відсутності контролю за гравцями. Тіньовий “лотерейний” ринок нашої країни рахується мільярдами", - зазначила державний уповноважений.

Читайте також: Торік удвічі побільшало скарг до Антимонопольного комітету - Терентьєв

За словами Загребельської, український лотерейний ринок може повністю покрити бюджет України на спорт та культуру.

"Обсяг сплачених лотерейними операторами коштів у порівнянні з 2013 роком знизився більш ніж на 90%. В 2013 році це було 30,5 млн євро. Натомість вже в 2015 ця сума зменшилась до 1,3 млн євро – більше ніж на 95%. Лише за 2015-2016 рік Україна втратила мінімум 538 млн грн лише відрахувань від лотерейної діяльності, і це за умови того, що ринок продовжував би перебувати “в стані” 2013 року. Якщо говорити про вихід більшої частини ринку з тіні, такі цифри будуть в рази більшими", - підрахувала вона. 

На думку уповноваженого, критичну ситуацію у "лотерейному" бізнесі спричинили зміни законодавства, які були ухвалені в 2012-2013 роках.

Водночас, Загребельська критично висловилася і щодо Ліцензійних умов лотерейної діяльності в Україні, які пропонує Міністерство фінансів.

"Те, що пропонувалось, пропонується і буде пропонуватись - продовження життя ринку в тіні, консервація такого стану, шляхом надання йому більших зовнішніх ознак легальності, задля того, аби складніше було доводити зворотнє... 

Чотири роки всі все розуміють, але нічого не роблять. На жаль, ці проблеми виявились не настільки актуальними ніж прийняття ліцензійних умов, щоб все залишилось так само з єдиною різницею – оператори чи оператор отримають нові ліцензії на заміну старим", - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-