Фермери на сході України отримають системи крапельного зрошення від ООН

Фермери на сході України отримають системи крапельного зрошення від ООН

Укрінформ
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) розподілить 50 комплексів крапельного зрошення серед малих фермерських господарств на сході України.

Про це Укрінформ повідомили в прес-службі FAO.

"Відновлення і розвиток малого фермерства стало пріоритетом сільськогосподарської політики України. Група ФАО з надзвичайного реагування працює над тим, аби покращити сільським жителям в постраждалих від конфлікту Донецькій і Луганській областях доступ до сучасних сільськогосподарських технологій. В даний час ФАО розподіляє 50 комплексів крапельного зрошення в селах Болотене і Орловське в Луганській і Донецькій областях відповідно. Ці два селища розташовані в межах восьми кілометрів від лінії зіткнення, і обидва села страждають від нестачі води для зрошення", - йдеться в повідомленні.

Кожен фермер-бенефіціар отримає повний іригаційний комплект, призначений для зрошення присадибних ділянок та садів, разом з великими ємностями для води, крапельними лініями, стрічками, фільтрами, шлангом, насосно-компресорними трубами, розпилювачами і клапанами. Кожен комплект виконаний індивідуально і може бути використаний для різних культур. Потік води можна точно контролювати і направляти до основи рослини, максимізуючи використання води і мінімізуючи її втрати.

«Україна, з її родючими рунтами, має великий потенціал для вирощування високопродуктивних культур за умови наявності сучасних іригаційних систем. В Луганській та Донецькій областях знаходиться близько 2,8 мільйона гектарів сільськогосподарських земель, але іригаційна інфраструктура застаріла і часто не працює», - сказав координатор програми ФАО з надзвичайного реагування в Україні Фаррух Тоїров. 

Читайте також: У Мінагро планують ретельно моніторити ефективність програм підтримки аграріїв

Зазначається, що минулого року 50 малих агровиробників в селах Кодема і Кримське в Донецькій і Луганській областях були забезпечені системами крапельного зрошення та пройшли тренінг по їх використанню. Всі встановлені системи водопостачання успішно працюють.

«Після торішніх поставок ми все більше переконуємося в тому, що крапельне зрошення є не просто додатковим засобом підвищення продуктивності, а одним з найважливіших компонентів модернізації сільськогосподарської практики», - додав Фаррух Тоїров. «Наш досвід показує, що ця технологія може більш ніж подвоїти доходи впродовж першого року належного використання».

Як відомо, за останні два роки ФАО надала підтримку майже 30 000 домогосподарствам в найбільш важкодоступних населених пунктах уздовж лінії зіткнення - шляхом надання сіна, кормів для тварин, птиці та сільськогосподарської техніки. До кінця весни 2018 року гуманітарна допомога ФАО запланована ще для 5000 домогосподарств, які зазнали значних втрат внаслідок військового конфлікту в цьому регіоні.

Програма надзвичайної допомоги ФАО на сході України фінансується урядами Канади та Франції, а також власними ресурсами ФАО із загальною метою підвищення продовольчої безпеки більш ніж 45 000 людей, що проживають уздовж лінії розмежування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-