Світовий банк побачив зростання економіки України після шоку від АТО

Світовий банк побачив зростання економіки України після шоку від АТО

Укрінформ
Після шокового періоду, спровокованого втратою частини території і конфліктом на сході України, економіка країни почала рости. Це важливо, але недостатньо, вважає віце-президент Світового банку Сірил Муллер.

Про це він заявив в інтерв'ю ZN.UA.

За його словами, зараз усі міжнародні партнери, які допомагають Україні здолати складний період, працюють над тим, щоб зростання економіки прискорилося.

"Це одне з наших ключових завдань. Ми маємо поглибити розпочаті в країні перетворення, щоб темпи розвитку економіки зросли, і стабілізація була помітною не лише на макрорівні, а й на рівні звичайних громадян, щоб вони відчули, що їх життя покращало. Тому зараз актуальне питання поглиблення економічних змін", - наголосив представник СБ.

Читайте також: Гройсман назвав ворогами держави чиновників, які перешкоджають бізнесу

На його думку, є ключові реформи, які мають бути першочерговими для уряду. По-перше, йдеться про завершення трансформації енергетичного сектору. По-друге, не можна зупиняти реформування банківського сектору. Звичайно, тут найбільш актуальне зараз питання - реформування державних банків. По-третє, одним з двигунів економічного зростання має стати більш продуктивний сільськогосподарський сектор.

"Україна має дуже важливий актив - значні запаси родючої землі. Ми вважаємо, що сьогодні у світі існує величезний попит на сільськогосподарську продукцію, зокрема продукти харчування. Україна може стати одним зі світових лідерів на цьому ринку", - підкреслив Муллер.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Державної служби статистики України, економіка країни впродовж останніх 8 кварталів демонструє позитивну динаміку розвитку. Так, реальний ВВП України в IV кварталі минулого року в порівнянні з ІІІ кварталом зріс на 0,4%, а в порівнянні з IV кварталом 2016 року зростання становить 1,8%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-