ЄБРР зацікавлений в розширенні експортних можливостей України - Аджунер

ЄБРР зацікавлений в розширенні експортних можливостей України - Аджунер

Укрінформ
Наразі Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) фінансує в Україні проекти, які спрямовані на розширення експортних можливостей країни.

Про це заявив директор представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер під час прес-конференції в Києві, присвяченій підписанню кредитної угоди з компанією "Нібулон" на 50 млн доларів.

"Ми реалізуємо проекти, спрямовані на розширення експортних можливостей для України, і не лише в агросекторі", - заявив Аджунер.

За його словами, у 2018 році ЄБРР готовий інвестувати в Україні у такі сектори, як сільське господарство, логістика та відновлювальна енергетика. Проте перелік конкретних проектів залежатиме від пропозицій, що отримуватиме банк.

"У залежності від бажання, будуть збільшуватися й обсяги інвестицій", - зазначив Аджунер.

Так, ЄБРР розглядає як перпективний напрямок роширення логістичних можливостей сільгоспвиробників в Україні шляхом збільшення пропускної спроможності внутрішніх водних шляхів та створення відповідної інфраструктури, серед якої - будівництво нових терміналів, розширення флотилії, включаючи днопоглиблювальні судна, будівництво сховищ для сільгосппродукції, причалів для барж, і навіть будівництво залізничних шляхів сполучення.

Зокрема, директор представництва ЄБРР в Україні анонсував у 2018 році проект з ПАТ "Укрзалізниця" для підвищення пропускної спроможності залізниці. Проект спрямований на збільшення швидкостість руху вантажних поїздів, що зменшить термін перевезень та знизить експлуатаційні витрати.

Крім того, за словами Аджунера, у разі ухвалення в Україні закону про концесії, банк готовий уже поточного року підтримати проекти приватно-державного партнерства в українських портах.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні, з 1993 року, банк взяв на себе зобов'язання щодо надання майже 12,1 млрд євро в рамках близько 400 проектів.

Читайте також: ЄБРР підписав кредитну угоду з компанією "Нібулон" на $50 мільйонів

Сьогодні, 15 лютого, ЄБРР підписав кредитну угоду на 50 млн доларів США з одним із найбільших операторів на зерновому ринку країни - компанією "Нібулон". Кредитні кошти будуть використані для спорудження річкових терміналів, будівництва перевантажувального крана, річкового флоту та розширення терміналу в Миколаєві. Загальна вартість проекту оцінюється в $140 млн. Зокрема, в липні 2017 року Європейський банк реконструкції та розвитку вже підписував синдиковану кредитну угоду з компанією "Нібулон" на 90 млн доларів США. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-